keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Mmm, raakasuklaata...

Sain taas eilen jostain päähäni idean, joka piti mun tyyliin sit toteuttaa tietty hetinyt. Arvaatte jo varmaan mistä on kyse... No raakasuklaasta of koos! Kaikki mitä rakastin-blogin monilahjakkuus Eevahan pitää myös ruokablogia, josta bongasin googlen avulla sen yksinkertaisen reseptin, mitä noudatin.

Aloitin neljällä komponentilla, eli kookosöljyllä, tummalla kaakaojauheella, hunajalla sekä "sattumilla", jotka tässä tapauksessa koostuivat mantelirouheesta, cashew-päfkinistä, parista kuivatusta aprikoosista ja muutamasta rusinasta. Hain ekaan kokeiluun tarkoituksella makeutta kuivatuista hedelmistä ja hunajasta, koska olin kuullut isoilta pojilta varoituksia siitä, miten kauheeta, kitkeränmakuista mössöä raakasuklaa voi olla. No eipä vaan muuten ollut mun suklaa sellasta! Omakehu haisee, heh...


Ihan enste laitoin kookosöljyn (n. 1 dl) vesihauteeseen sulamaan, mutten antanut sen kuumeta liikaa, jotta ravintoaineet säilyisivät. Kun öljy oli muuttunut kiinteästä sulaksi, otin sen pois hauteesta ja lisäsin joukkoon 4 ruokalusikallista kaakaota, jauheena siis. Sillä välin olin rouhinut sattumat puukolla sopivaksi muruksi. 


Kaakaojauheen perään kulhoon päätyi sattumarouhe ja juoksevaa hunajaa sellainen pari ruokalusikallista. Sit vaan sekoitin mössön ja valutin sen paremman puutteessa ääriruman tupperware-kipon pohjalle. Miten sattukin, että myytiin kolme kappaletta niitä Ikean muovisia jääpalamuotteja just viime lauantaina kirpulla pois, kun ei ollut tarvetta niille... Aaargh, ja nyt joudun käydä hakemassa uudet sit itse Ikeasta, jotta saadaan vastaisuudessa aikaan vähän esteettisemmän näköisiä konvehteja. Kippo lykätään joka tapauksessa sit pakkaseen noin puoleksi timmaa ja sillä välin voi jännittää, että tuliko siitä nyt sitten hyvää vai nou...


En pidä teitä jännityksessä sen kauempaa; hyvää tuli! Jopa niin hyvää, että mieskin halusi lähteä jääpalamuottiostoksille kanssani, vaikka suhtautui aluksi hyvin skeptisesti mun hypettämiseen. Ks. aikaisempi viittaus kitkerästä suklaasta ja isoista pojista.

Lopputulemana siis se, että meillä vaihtuu varmaan Lidlin ja Maraboun suklaatit pitkälti ihan omatekemään, koska tätä saa sattumia varioimalla ihan minkämakuisena tahansa. Makeutta ja kaakaon määrää voi myös luonnollisesti säädellä itse, joilloin suklaasta tulee just sellaista, mistä itse pitää. Raakasulkaa säilyy parhaiten pakkasessa ja jääkaapissa, koska kookosöljy sulaa 25 asteessa, eli huoneenlämpö ei ole raakasuklaan ystävä. Mut kylmässä tää säilyykin sit kuukausia, jos siis itsehillintää löytyy...

Mulla siintää mielessä jo vaikka mitkä herkkutäytteet; sitruunan-ja appelsiininkuori, vadelma, eri pähkinät ja vaikka mitä muuta, vaan taivas on rajana! Ja miettikää miten loistava lahjaidis tää on, viedä omatekemää herkkusuklaata tuliaisiks ihmisille, joilla tuntuu nykyään kaikilla olevan jo kaikkea. "Valaa" suklaan vaan kauniisiin muotteihin, pakkaa vaikka nättiin rasiaan tai sellofaaniin ja kylkeen somalle paprulle tarina sisällöstä. Kuljetuksessa paikasta A paikkaan B tulee toki huomioida se, että suklaan lämpötila säilyy melko viileänä, tässä apuun rientää vaikkapa perinteiset kylmäkallet. Kyselkää ihmeessä, jos innostuitte itse tästä, lisäinfoa löydätte googlen lisäksi myös täältä.

2 kommenttia:

Anna-Maria K kirjoitti...

Mun on pitänyt tehdä raakasuklaata jo aikoja sitten ja unohdin koko homman.Onneksi muistutit ;)

Nyt vaan jos löytyis aikaa niin alkaisin askartelemaan!

Tarzan kirjoitti...

Ansku: Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, on niin nannaa! :) Ja kyllä suklaalle pitää aina jostain löytyä aikaa... ;D