keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Mmm, pie...

Käytin koko eilisen illan nyhräämällä korutilauksia ja havahduin joskus puol kasin maissa siihen, että tarttis tehrä varmaan jotain ruokaa, ennen kuin nälkäinen mies saapuu kotiin greeniltä. Kotoota löytyy nykyään aina tietyt perusainekset, joista saa nälkähätätilanteessa loihdittua herkullista apua masun kurnintaan, joten eikun hommiin!


Seurailin löyhästi tätä reseptiä, joskin laitoin tällä kertaa taikinaan n. 200 g juustoraastetta, vaihdoin peksut salamiin ja länttäsin mukaan aurinkokuivatun tomskun sijaan ihan normaaleja punaposkia. Uunivuoan vuorasin voitelun jälkeen pellavansiemenillä ja lisäsin niitä ja auringonkukansiemeniä itse piiraaseenkin. Tuplasin reseptin ja paistoin pierakan pikkuvuoan sijaan sellaisessa laakeassa, pyöreässä piirakkavuoassa ja voi pojat, että siitä tuli nannaa!

Ennen ajattelin aina, että jonkin ns. erikoisemman ruokavalion noudattaminen olis jotenkin kauhean vaikeeta, mutta kissanpaskat, sehän on helppoa kuin heinänteko! Tästäkään piirakasta ei todellakaan huomannut, että siinä ei ole käytetty tavallisia jauhoja, päinvastoin, se oli jopa herkumpaa kaikessa ilmavuudessaan, kuin normi vehnäjauhoon tehty pie. Pohjahan tehdään tässä tosiaan mantelijauhoon.

Voin täydestä sydämestäni suositella muitakin Monkeyfoodin näpsäköitä reseptejä, varsinkin sellaisille lukijoille, jotka suosivat vähähiilarista tai viljatonta ruokavaliota. Jos käyttäisin teksteissäni hymiöitä, lisäisin tähän loppuun ihan varmasti yhden sellaisen tosi leveästi hymyilevän yksilön!